OREO -etäoppiminen

OREO Online Learning -malli kuuluu alunperin Objectives – Responsibility – Expectation – Organisation. Käänsimme DigiErko-verkoston Joensuun solmukohdassa Oreo-etäoppimisen mallin muotoon Osoita tavoitteet – Rajaa vastuu – Edellytä – Organisoi. Infograafi on alunperin Alison Yangin, joka työskentelee IB-opettajana Bangkokissa.

Alisonin infografiikan ydin on yläosan etäoppimisen eri osapuolten työnjako ja tehtävät. Opettajalla on vastuu opettamisesta ja oppimisesta, mutta jotta yhteistyö etenee, niin on oppilaan ja huoltajan sitouduttava etäoppimiseen. Toisaalta työnjako ei voi onnistua, jos käytettävissä ei ole sopivia välineitä keskusteluun, yhteistyöhön ja oppimistehtävien tekemiseen.

Suomentaessa käytimme eniten aikaa erilaisten välineiden nimeämiseen. Se oli vaikeaa, koska sovelluksia ja alustoja on paljon. Niiden mukana ei myöskään automaattisesti tule pedagogisesti hyviä perusteltuja opetusratkaisuja, vaan opettajan on luotettava omaan kokemukseen, asiantuntemukseen ja tuntumaan etäopetusta suunnitellessa. Graafissa esitellään monentyyppisiä vaihtoehtoja. Oikeastaan jokainen opettaja voisi täyttää ruudukon omilla suosikeillaan pitäen mielessä väliotsikot. Erilaisia ympäristöjä tarvitaan, jotta sekä oppilas, hänen kotinsa että opettaja ovat perillä oppimisen etenemisestä. Näin etäoppiminen onnistuu.

Alla on myös graafi ilman valittuja sovelluksia. Miten sinä täyttäisit sen? Mitkä ovat soveltuneet parhaiten etäopetukseesi? Mitä haluaisit suositella? Laita kommenttina tietoa ja linkkejä parhaista sovelluksista tai alustoista, jotta muutkin saavat tietää näistä.

Tyhjä ruudukko jokaisen etäopen omille muistiinpanoille.

One thought on “OREO -etäoppiminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s