Podcast

Valtakunnallisen DigiErko-hankkeen omassa podcastissa, DigiErkon iltakoulussa, paneudutaan ajankohtaisiin ja kiinnostaviin digiaiheisiin pedagogisesta näkökulmasta ilman turhaa jargonia ja kuivia monologeja. Keskustelemme asiantuntijavieraidemme kanssa vaihtuvin teemoin digistä – ja välillä myös hieman digin vierestä – asiallisen rennolla otteella jaksoissa, jotka ovat pituudeltaan vartista puoleen tuntiin.

Podcastin tarkoituksena on tarjota lisää (digitaalisia) vipuvarsia opetustyön tueksi, avartaa näkövinkkeliä piirtoheittimen ja liitutaulun ulkopuolelle sekä antaa inspiraatiota ja ahaa-elämyksiä aivonystyröille – digitietouden kasvattamisesta puhumattakaan. Jokaisen iltakoulun jälkeen pääsi digittää (toivottavasti) muutaman tavun verran enemmän!

Tervetuloa mukaan!


DigiErkon iltakoulu

Alta löydät kaikki podcast-jaksot vanhimmasta tuoreimpaan.

#1 Arvioinnin visualisointi ja digitalisointi

Mitä hyötyä arvioinnin visualisoinnista on oppilaalle ja opettajalle? Ja mitä tällä käytännössä tarkoitetaan? Kuinka oppiminen tehdään näkyväksi? Mitä ovat summatiivinen arvointi ja formatiivinen arviointi? DigiErkon ihka ensimmäisessä iltakoulussa paneudutaan arvioinnin visualisointiin ja digitalisointiin digimentori Jukka Lehtorannan kanssa. Vieraina studiossa aiheista keskustelemassa Jukan kanssa arvioinnin visualisointiin erikoistuneen Qridi oy:n Markus Packalen ja Henri Karjalainen.

Qridin löydät myös somesta:

Twitter: https://twitter.com/qridicom
Facebook: https://www.facebook.com/qridi/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/qridi/

#2 Oppimisanalytiikka ja arviointi

Mitä on oppimisanalytiikka? Kuinka opiskelusta kertynyttä dataa voidaan hyödyntää oppilaiden arvioinnissa? Voivatko analytiikkatyökalut keventää opettajien työtaakkaa? Entä mitä hyötyä analytiikan seurannasta on itse oppilaille? Mitkä ovat oppimisanalytiikan sudenkuopat? Kuka tai mikä on ViLLE? Digimentorimme Jukka Lehtoranta pääsi jututtamaan kolmea oppimisanalytiikan ja digitaalisen oppimisen rautaista asiantuntijaa. Tässä oppimisanalytiikkaa ja arviointia käsittelevässä iltakoulussa vierailevina tähtinä ovat Turun yliopistosta yliopisto-opettajat Jussi-Pekka Järvinen ja Aleksi Lahti, jotka ovat olleet mukana rakentamassa ja ohjaamassa myös DigiErko-koulutusta. Linjoille saimme myös Eduten Oy:stä Einari Kurvisen, joka on ollut mukana ViLLE-oppimisympäristön kehitystyössä ja väittelee pian oppimisanalytiikkaan liittyvistä teemoista.


Podcastin musiikki: BassyFuture // Wondershare