Tapahtumat

TULEVAT TAPAHTUMAT

Syksy 2023

MENNEET TAPAHTUMAT

Kevät 2023

3.5.2023 DigiErkot kehittäjätoimijoina -etämessutapahtumassa DigiErko-opiskelijat esittelivät mielenkiintoisia kehittämisprojektejaan teemaryhmissä. Tapahtuman keynote-puheenvuorosta vastasivat otsikolla ”Tekoäly oppimisen kohteena ja luovan toiminnan lähteenä” tietojenkäsittelytieteen professori ja Generation AI-hankkeen johtaja Matti Tedre sekä opettajankouluttaja ja oppimistutkija Henriikka Vartiainen Itä-Suomen yliopistosta. Tedre ja Vartiainen esittelivät luennossaan koneoppimisen murroksia ja kehityskaaria, jotka ovat haastaneet ja haastavat meitä pohtimaan, millaisia tietoja, taitoja ja osaamisia tarvitsemme tekoälyn muovaamassa yhteiskunnassa. Lisäksi luennossa kuvattiin käytännön esimerkkejä oppimisprojekteista, joissa on kehitetty pedagogisia näkökulmia ja opetusteknologioita tukemaan tekoälyyn, digitalisaatioon ja datafikaatioon liittyvien tietojen sekä taitojen oppimista. Esitysmateriaaliin voit tutustua täällä.

20.4.2023 Tapaaminen ITK-päivillä Aulangolla

15.2.2023 järjestetyssä verkostotapaamisessa TtM, väitöskirjatutkija Mika Alhonkoski Turun yliopistosta alusti otsikolla ”3D-teknologia osana opettamista – esimerkkinä terveysalan koulutus”. Mikan esitysmateriaaliin pääset tutustamaan oheisten linkkien kautta: 3D-teknologia koulutuksessa & Opettajien ajatukset 3D-teknologiasta. Verkostotapaamisessa hyödynnettiin myös 3D-kuvia BiodigitalHuman -ohjelmaa esimerkkinä käyttäen.

2022

16.2.2022 järjestetyssä verkostotapaamisessa käytiin mielenkiintoinen Oppimisanalytiikka opettajan tueksi -paneelikeskustelu. Paneelin puheenjohtajana toimi luokanopettaja ja tietotekniikan aineenopettaja Jukka Lehtoranta ja vieraina paneelissa olivat Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen professori Laura Hirsto, Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun lehtori Teija Paavilainen sekä opettaja, opetusteknologiakoordinaattori ja Opentunti.fi -palvelun kehittäjä Janne Korsimo. Tallenne paneelikeskustelusta on katsottavissa täältä.

5.5.2022 DigiErkot kehittäjätoimijoina -etämessutapahtuma

21.9.2022 järjestetyssä, syksyn ensimmäisessä verkostotapaamisessa FT, erityisluokanopettaja, Positive Learning Oy:n perustaja ja CEO, Positiivinen CV -idean ja Huomaa hyvä -palvelun kehittäjä Kaisa Vuorinen alusti hyvän huomaamisen muutosvoimasta. Kaisan esitysmateriaaliin pääset tutustumaan täällä.

6.10.2022 Tapaaminen ITK-päivillä Aulangolla

9.11.2022 Marraskuun etäverkostotapaaminen

2021

18.2.2021 järjestettiin webinaari, jossa vieraina olivat Uudet lukutaidot -hankkeen kehittäjät Johanna Sommers-Piiroinen, Sari Murtonen ja Päivi Leppänen. He kertoivat digierkoille tuoreeltaan vasta julkaistuista tvt-osaamisen, ohjelmointiosaamisen ja medialukutaidon osaamisen kuvauksista ja työn seuraavista vaiheista hankehakuineen. Lisätietoa dioissa.

28.4.2021 pidettiin webinaari, jossa Minna Markkanen ja Heli Kilkki kertoivat sosionomin verkkotutkinnosta LAB-ammattikorkeakoulussa. Webinaarissa pelattiin yhdessä myös Hukassa digissä -pakopeli.

22.9.2021 järjestetyssä etäverkostotapaamisessa Mediakasvatusseuran Digihyvinvoinnin jäljillä -hankkeen hanketyöntekijä Reetta Haverinen alusti digihyvinvoinnista ja -ergonomiasta; kurkkaa diat täältä.

24.11.2021 järjestetyssä etäverkostotapaamisessa tutkijatohtori Samuli Laato Tampereen yliopistosta piti mielenkiintoisen puheevuoron digitaaliseen oppimisen ja opettamisen tulevaisuudesta. Luentotallenne Samulin alustuksesta on katsottavissa täältä.

2020

11.11.2020 Valtakunnallinen DigiErko-verkosto -hankkeen päätöstapahtuma ja etäverkostotapaaminen

DigiErko-verkostotapaaminen ITK2020-tapahtuman yhteydessä jouduttiin perumaan pandemian vuoksi. Sen asemesta järjestettiin DigiErkoille oma webinaari, jonka asiantuntijaluennon piti professori Hannele Niemi. Samassa yhteydessä juhlistettiin sataa valmistunutta DigiErkoa! (Tallenne Niemen kiinnostavasta esityksestä: Tekoäly opetuksessa – Mikä muuttuu ja mikä jää?)

2019

3.12. klo 16 webinaari: Robotiikkaa Riihimäellä, asiantuntijana robotiikan kehittäjäopettaja ja DigiErko-alumni Reetta-Liisa Viitanen. Webinaarin tallenne löytyy täältä.

21.11. Opettaja- ja opettajankoulutus -session striimaus (klo16.30-18.00) suoraan Kasvatustieteen päiviltä Joensuusta. (Lisätietoja verkkosivulta)

1.10. klo 16 webinaari: Virtuaaliluokka, asiantuntijoina yliopistotutkija, dosentti Liisa Ilomäki ja tutkija, projektitutkija, dosentti Minna Lakkala. Webinaarin tallenne löytyy täältä.

21.5. klo 16 webinaari: Digitaalinen murros ja tietotyön automaatio, asiantuntijana Itä-Suomen yliopiston professori Matti Tedre. Seuraa webinaaria täältä.

25.-27.4. DigiErko-verkoston alueellinen tapahtuma Joensuussa

29.3. DigiErko-verkoston alueellinen tapahtuma Turussa Oppimisen osaajat kohtaavat -työpajapäivän yhteydessä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.3.!

20. – 22.3. ITK-konferenssi Hämeenlinnassa Aulangon kylpylähotellissa. Hankkeella on foorumiesitys ”Kehittäväopettajuuteen tukea koulutuksesta ja verkostosta” perjantaina klo 12.30 esityssalissa 24.

12.3. ITK-webinaari ”Kehittäjäopettajat digiosaajina”

12.2. webinaari

25.-26.1. Educa-messut: DigiErko-verkoston posteri on esillä Innokas-verkoston messupisteellä (6f18), verkoston erikoistumiskoulutuksia mainostetaan myös yliopistojen messupisteillä. Käykää moikkaamassa verkoston Tanja Jurvasta, joka on paikalla molempina päivinä ja kertoo mielellään lisää koulutuksista ja verkostosta.

2018

15.-16.11. Kasvatustieteen päivät Tampereella DigiErko-verkostohanke esittelee alustavia tuloksia opettajien digipedagogiseen kompetenssiin liityvästä kyselystä.

10.10. webinaari Aiheena koulurakentaminen.

11.9. DigiErko-verkostohanke esiintyi Opettajankoulutusfoorumissa Helsingissä. Esityksen diat on katsottavissa tästä.

6.-7.9. DigiErko-verkoston syystapahtuma Turussa. DigiErko-verkoston toimijoita kokoontui paneelikeskusteluun Turun yliopistolle sekä hanketorille laivaseminaariin.

15.-16.8. Pedaforum-päivät Turussa. DigiErko-verkosto oli mukana foorumissa posterilla. Posteriin voit tutustua tästä.

7.5.2018 klo 17 webinaari Paneelikeskustelu oppimisanalytiikasta ja digitaalisista arviointimenetelmistä. Keskustelemassa ovat Turun yliopiston Oppimisanalytiikka keskuksen tutkija ja oppimisanalytiikan asiantuntija Einari Kurvinen, LO Arto Kortelainen Liedon kunnasta ja FM Teemu Maunula Ruskon kunnasta. Jälkimmäiset opettajat ovat oppimisanalytiikkaa hyödyntäviä opettajia. He kertovat omista kokemuksistaan ja arvioinnin vaikutuksista oppilaiden suoriutumiseen. Keskustelua luotsaa Aleksi Lahti. Linkki webinaariin lähetetään lähempänä sähköpostilla.

12. – 13.4. ITK-konferenssi Hämeenlinnassa Aulangon kylpylähotellissa
Valtakunnallista DigiErko-verkostoa esittelevä posteri on esillä torstaina ja perjantaina. Hankkeen henkilökuntaa on paikalla torstaina klo 12.15 – 12.30 ja 15.00 – 15.30 sekä perjantaina klo 10.30 – 11.00 ja 13.30 – 14.00.
Vapaamuotoinen kaikille avoin tapaaminen to 12.4. klo 13 hotellin aulabaarilla.

5.4.2018 Opettajankoulutusfoorumin seminaari Jyväskylässä Dynamo-talossa.
Valtakunnallinen DigiErko-verkosto esittäytyy hanketorilla.

27.2.2018 Opettajankoulutusfoorumin alueellinen tapahtuma Turun yliopistolla. Valtakunnallinen DigiErko-verkosto esittäytyy hanketorilla.

8. – 9.2.2018 Kick off -tapahtuma Helsingin yliopistolla.